Home » Wie zijn wij

Wie zijn wij

Trudy en Rinus, twee keer Hagenees

Zij weten zelf heel goed wat het is om niet genoeg eten te hebben. Ze komen beiden uit gezinnen waar het ‘armoede troef’ was, maar…… er werd altijd gedeeld van wat er was met anderen die het ook niet goed hadden of die het minder hadden. Met de paplepel ingegoten heet dat. Ze trouwden en hadden het een poos best goed. In die tijd, deelden ook zij weer van wat ze hadden. Extra pannetjes soep, hutspot, salades, boterhammen en ja: ook kleding en ruimte in huis. Ze kregen twee kinderen en zijn inmiddels al trotse opa en oma van twee kleindochters (en een derde op komst).

In 2003 kwamen ze vanuit Den Haag in Oosterheem wonen. Een gloednieuwe wijk, waar niemand iemand kende. In korte tijd wisten Trudy en Rinus van heel veel mensen wat er speelde achter de voordeuren. Waarom? Omdat ze het snapten, ze hadden het zelf ook meegemaakt en ze hebben er een neus voor. Ze zijn daarbij zo gastvrij, dat het logisch is dat je aan hen je verhaal vertelt. Binnen de kortste keren waren ze ook in Oosterheem weer bezig voor anderen. Bij alle buurtfeestjes sloten ze zich aan óf ze organiseerden het zelf. Zo kregen ze veel contact met St. Mooi. Piëzo, Perron 28 én De Goede Woning.

Trudy en Rinus blijven zich inzetten voor iedereen die het niet gemakkelijk heeft en vooral Rinus is er een meester in om mensen daarbij te slepen. Zo is hij vaak degene geweest die ervoor zorgde dat winkeliers artikelen gaven. Plus Verheul weet als geen ander hoe aanhoudend Rinus kan zijn! Trudy is de stille kracht achter alles. Als zij zegt; ‘is goed’, dat is er weer iemand geholpen. De tijden van de dagen, maakt niet uit. Ze staan dag en nacht voor iedereen klaar.

De vrijwilligers

Zijn voor het merendeel mensen die ook zelf aan den lijven hebben ondervonden wat het is om weinig te besteden te hebben óf ze zitten zelf nog in die situatie.

Angelina wast alle kleding die wordt aangeboden en zoekt meteen uit wat bruikbaar is én ze zit in het bestuur.

Rinus haalt en brengt heel veel spullen en hij helpt bij het uitdelen én hij denkt mee over de toekomst. 

Carmen zit in het bestuur en zij helpt mee bij acties.

Jose en haar man hebben zelf ook een voedselgroep en samen met Oosterfaantje kunnen veel mensen geholpen worden. 

Sandra springt in wanneer het nodig is. 


…en zo zouden we van nog wel dertig mensen iets kunnen schrijven. Oosterfaantje is: meedoen, omdat je graag wilt delen van wat je hebt. Ooster, komt van Oosterheem en Faantje, omdat Trudy en Rinus uit Den Haag komen- simpel he?