Home » Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Op onze Facebook pagina vermelden wij wanneer we uitdelen. Maar naast de uitdeelmomenten is nog veel meer te melden.

6 januari 2024

Onder het genot van een hapje en een drankje (heerlijk vers gemaakte soep, broodjes, zoete lekkernijen en iets te drinken) namen we afscheid van het oude pand aan de Wattstraat 26B in Zoetermeer.

Vanaf dinsdag 23 januari delen wij uit vanuit onze nieuwe pand aan de Wattstraat 28A in Zoetermeer.

6 december 2023

Op woensdag 6 december kwam de meldkamer van de politie Zoetermeer helpen met het maken van kerstpakketten voor mensen die onze hulp goed kunnen gebruiken. Naast het maken waren zij ook bij betrokken bij het uitdelen van een deel van de pakketten.

Achteraf gaven zij aan onder de indruk te zijn van de verhalen die zij hoorden van mensen die een pakket kwamen halen. Iets in het echt horen is aangrijpender dan er op papier over lezen.

2 december 2023

Sintvoorieder1 heeft een gulle donatie gedaan voor de kinderen (en hun ouders).

Door hun ouders aangemelde kinderen kregen mooie cadeaus voor het Sinterklaas feest. Ook kregen 28 gezinnen van Sintvoorieder1 vrijkaartjes om als gezin te bowlen en te lasergamen. Een leuk en goed verzorgd uitje dat voor veel kinderen helaas niet vanzelfsprekend is.

1 december 2023

Wat een mooi, warm gebaar van de Pelgrimshoeve in Zoetermeer.

Stichting Oosterfaantje ontving een royale donatie van € 1.250,00. Hier zijn we heel blij mee!

3 november 2023

Ook dit jaar ontving Stichting Oosterfaantje weer een royale donatie van de Geuzendag Zoetermeer. Dit bedrag gebruiken we om de bovenetage in ons nieuwe pand in te richten, zodat we daar verschillende activiteiten kunnen houden.

18 oktober 2023

Stichting Oosterfaantje gaat samenwerken met Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wil je kind op een club, maar is er thuis niet genoeg geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de lessen!

Vanaf januari 2024 openen we in ons nieuwe pand een spreekuur hiervoor. Hierover volgt later meer informatie.

24 september 2023

Ook dit jaar was Stichting Oosterfaantje voor het 2e jaar het goede doel van de Geuzendag Zoetermeer. Tijdens de Geuzendag stonden wij er met een tafel vol gesponsorde boodschappen. Iedereen kon een poging doen om te raden wat het pakket de sponsor heeft gekost. Degene die er het dichtst bij zat, heeft een boodschappenkaart van 50 euro gewonnen. De gesponsorde boodschappen zijn uitgedeeld aan mensen met een voedselpasje van Oosterfaantje.

1 september 2023

Vandaag kregen wij de sleutel van ons nieuwe pand. Het nieuwe pand heeft 2 verdiepingen.

Beneden wordt ingericht voor de uitgifte van voedsel. De bovenetage zal gebruikt worden voor (sociale) activiteiten, zoals een koffie ochtend, koken en andere gezamenlijke activiteiten.

Komende tijd zullen we druk bezig zijn met het opknappen en inrichten van het nieuwe pand.

4 juni 2023

Ook dit jaar is er weer door vrijwilligers een collecte gelopen voor Stichting Oosterfaantje. Mooi dat er ondanks de gestegen kosten voor iedereen toch gedoneerd werd. Met dit geld kunnen wij weer veel gezinnen helpen met het geven van een goede maaltijd.

23 december 2022 

Ook dit jaar hebben we weer, samen met Stichting Gewoon Daarom, een kerstfeest georganiseerd. Alle aangemelde kinderen kregen 2 cadeautjes. Er werden verse crêpes gebakken, voor de ouders werd zelfgemaakte soep uitgedeeld en dankzij Fortune was er koffie, thee en warme chocolademelk. De kerstman was er en had voor ieder kind een praatje. De ouders kregen na het bezoek aan het kersthuis een met luxe boodschappen gevulde tas mee.

16 maart 2022 

Wij zijn trots dat Geuzendag Zoetermeer ons heeft uitgeroepen tot goed doel van 2022 en 2023. Bewegen staat centraal bij Geuzendag Zoetermeer. Dit past prima bij het gezonde voedsel dat Oosterfaantje uitdeelt aan mensen die voedselhulp nodig hebben. Neem een kijkje op de site van Geuzendag Zoetermeer door op onderstaand logo te klikken.

24 december 2021

Ruim 150 kinderen hebben van de kerstman een cadeautje en iets lekkers gekregen. Ook konden ze met de kerstman op de foto.

 

De kinderen op deze foto hebben model gestaan. Om privacyredenen staan de kinderen die een cadeautje hebben gekregen niet op onze website.

24 december 2021

Ruim 200 gezinnen hebben, naast een wekelijks voedselpakket, met kerst een tas gekregen vol luxe producten. 

De producten zijn door vrijwilligers ingezameld en door donateurs geschonken.

21 november 2021

Dit jaar heeft Stichting Oosterfaantje schoencadeautjes voor Sinterklaas  uitgedeeld aan kleine kinderen in gezinnen die voedselhulp nodig hebben.