Wat doen wij

Voedselinzameling

2 maal per jaar verzamelen wij met heel veel vrijwilligers 2 dagen lang voedsel bij verschillende winkels in. Houd onze site in de gaten op welke datum we weer aanwezig zijn bij de winkels. Onze flyer komt ook online te staan dit jaar zodat u eventueel van thuis ook houdbare producten kunt aanleveren (denk aan de datum svp).

De inzameling vindt zowel in de zomer als in de winter plaats, ons doel is om 100 tassen te maken met houdbare producten en ook schoonmaak artikelen.

In 7 winkels zijn wij vaak te vinden, zoals Albert Heijn, Lidl, Hoogvliet en de Digros.

Tijdens het inzamelen proberen we al te sorteren, ontbijt bij elkaar, siroop koffie en thee en suiker etc.

Einde van de dag wordt alles bij Oosterfaantje thuis gebracht en staat de hele woonkamer vol met kratten, televisie kijken of eten aan de eettafel is er niet meer bij een hele week lang.

Verschillende vrijwilligers helpen ons met nog verder uit te zoeken en te sorteren en dan eindelijk het vullen van de tassen. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met gezinnen met kinderen zodat deze ook een extra snoepje hebben. In de decembermaand willen we  er proberen iets extra’s bij te doen voor deze groep. Tenslotte is december een feestmaand met Sinterklaas en de Kerst.

Zodra alles is uitgesorteerd  kunnen we een selectie maken van mensen die een gratis tas mogen ophalen. Dit gebeurt ook in 2 tot 3 uitdeel uurtjes omdat je niet iedereen op dezelfde dag kan langs laten komen. Aangezien we geen overlast willen veroorzaken bij onze buren.

Tenslotte na 1 week inzamelen, sorteren, inpakken en uitdelen hebben we weer een zeer belangrijke taak verricht en weer 100 gezinnen gelukkig gemaakt.

Er blijft  nog een deel over voor de noodpakketten die ‘zomaar’ tussendoor komen. Voor mensen die plotseling zonder eten zitten en die door de gemeentelijke instanties niet meteen geholpen kunnen worden.

Hello Fresh is een donateur voor onze stichting.

Bij Hello Fresh halen wij wekelijks een lading met goede verse producten.

Soms hebben wij alles in pakketten wat je zo klaar kunt maken met vlees of vis en vegetarisch.

En soms halen we grote dozen met paprika’s aardappels groente en vlees, rund varken of kip. Alles voor een lekkere en gezonde maaltijd.   

5 keer per week halen wij voedsel op bij Verheul Plus in Benthuizen.

Dagelijks is er brood en vers variërend van vlees vis beleg en zuivel ook groenten en fruit. Als je weinig geld te besteden hebt, kies je vaak voor goedkoop én dat is vaak juist het ongezonde.

De dagelijkse artikelen zijn op datum en moeten dan ook dezelfde dag uitgedeeld worden.

Met Verheul werken we al een zeer lange tijd samen en we zijn ook zeer blij met deze samenwerking.

Dagelijks kunnen wij tussen de 8 à 10 gezinnen van brood en vers voorzien. Wat uiteraard betekent  wekelijks  minimaal 40 gezinnen weer wat extra kunnen helpen.   

De lekkerste oliebollen vind je uiteraard bij de oliebollenbakker in Oosterheem.

Dagelijks bakken zij extra oliebollen, voordat ze alles gaan opruimen en schoonmaken. Dit doneren ze aan Oosterfaantje.

Deze donateur doet dit al jaren en schenkt ons deze oliebollen, hiermee zijn wij super blij. Ze smaken namelijk erg lekker. Onze grote dank hiervoor en uiteraard de mensen die uitgeloot worden om ze te mogen halen zijn zeer tevreden over deze lekkernij.